Private Equity Fundraising: hoe werkt het?

Wat is Private Equity Fundraising en wat zijn de voordelen hiervan? Ambitieuze vermogensbeheerders kunnen een Private Equity Fonds oprichten. Het is vooral geschikt voor beleggers die op zoek zijn naar rendement uit hun private investeringen. Dit is een slimme stap, want het biedt een veilige kapitaalbasis en op lange termijn worden planning en opschaling mogelijk. Dankzij een fonds kun je het beheer van beleggingen onder één noemer plaatsen. Een Private Equity Fundraising heeft de afgelopen jaren al aan populariteit gewonnen en verwacht wordt, dat dit nog meer toe zal nemen.

De voordelen van Private Equity fundraising

Fundraising biedt uiteindelijk een grotere en veiligere kapitaalbasis voor toekomstige investeringen, met dus ook een grotere kans op groei in personeel, middelen en uiteindelijk ook omzet. Dankzij de competitieve investeringsomgeving die er vandaag de dag heerst, kan de bevoegde beheerder van het fonds sneller beslissingen nemen, waardoor er dus ook snel investeringen afgesloten kunnen worden. een fonds geeft de beheerder ook toegang tot kredietlijnen of schuld op fondsniveau, die niet beschikbaar zijn voor eenmalige beleggingen.

Hoe krijg je de funds die je nodig hebt?

Hieronder vind je een aantal tips voor het starten van een Private Equity Fundraising.

Stel een investeringsstrategie op
Hierdoor begrijpen andere investeerders deze strategie en kan er sneller succes gegarandeerd worden;

Vertrouw op track-record
investeerders zullen eerdere deals willen zien, en dus moet je vertrouwen op het eigen kunnen;

Kijk naar de toekomst
stel een planning op zodat investeerders weten wat ze in de toekomst kunnen verwachten;

Laat de mogelijkheden zien
laat de investeerders zien dat er sprake is van een goed beleid binnen de onderneming;

Wees transparant
over de vergoedingen en kosten;

Mogelijkheid tot wijzigingen in de documenten
door veranderingen in de Private Equity fondsensector, is het belangrijk dat je als investeerder alles kan inzien en wijzigen op ieder moment;

Anticiperen
veel mede-investeerders zullen investeringsrechten aanvragen, en dit kent veel positieve gevolgen, waaronder een goede onderlinge relatie.

Voer een achtergrondcheck uit
verstrek belangrijke en persoonlijke informatie aan de mede-investeerders.

Volg de standaard voorwaarden
door deze na te volgen, ben je verzekerd van een veilige aanpak.

Hoe kom je in contact met investeerders?

Wanneer je interesse hebt in het starten van een Private Equity Fundraising heb je als belangrijkste onderdeel natuurlijk investeerders nodig. Je kunt daarvoor onder andere terecht bij een online platform waar je contacten kunt leggen met eventuele investeerders. Daarnaast zijn er tal van events waar je de mogelijkheid krijgt om te netwerken en in contact te komen met investeerders. Ook via social media kom je makkelijk en snel met deze firma’s in contact.