Aan de slag in de Private Equity Sector

Ben je geïnteresseerd in een baan in de Private Equity Sector? Deze sector houdt zich bezig met het investeren in bedrijven. Een voordeel van werken in de deze sector is dat je vrijwel direct een netwerk en bruikbare kennis opbouwt. Hierdoor kun je jarenlang werkzaam blijven in Private Equity en zelfs doorgroeien. Bedrijven in Private Equity nemen over het algemeen eerder mensen aan met werkervaring dan net afgestudeerde studenten of mensen met weinig ervaring. Het is dan ook aan te raden om van te voren al bezig te zijn met het opbouwen van een netwerk.

Salaris in de private Equity Sector

Wanneer je aan de slag gaat bij een Private Equity firma, kun je uitgaan van een riant salaris. Gemiddeld gezien ligt een basissalaris tussen de € 40.000 en € 60.000 per jaar. In het eerste jaar krijg je ook altijd een bonus die kan oplopen tot 20%, en dit heeft dan ook invloed op je jaarsalaris. In ruil voor het hoge salaris zul je veel tijd moeten steken je werk, en een 9 tot 5 baan is dan ook zeker niet van toepassing in deze sector. Je moet toch ook wel minimaal 60 uur per week aan het werk wil je snel groeien binnen deze sector.

Voor talenten ligt in de sector een mooie carrière in het verschiet.

Als je kijkt naar het verdere verloop van de salarissen in de private equity sector dan worden hier bij succesvolle bedrijven door succesvolle werknemers enorm veel geld verdient. Als je binnen deze sector echt goed wilt verdienen moet je je ook aansluiten bij een succesvol bedrijf met veel succesvolle transacties en een goed track record.

Functies in de Private Equity Sector

De verschillende Private Equity kantoren hebben diverse specialisaties en aan de hand daarvan kun je kiezen wat bij je past. Iedere functie heeft zijn eigen specialisatie en dankzij de vele mogelijkheden zit er voor geïnteresseerden wellicht altijd een aantrekkelijke optie bij. Welke functies kun je bekleden in de Private Equity Sector?

⦁ Senior Investment Manager
⦁ Manager
⦁ Associate Private Equity
⦁ Analyst Private Equity
⦁ Private Equity Administrator
⦁ Executive Assistant Private Equity

Ideale werkgevers in deze sector

Er zijn verschillende grote bedrijven in de Private Equity Sector die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Wanneer je grootse acties wilt ondernemen is het aan te raden om op zoek te gaan naar een grote firma. Bij deze firma’s gaat het veelal om hoge bedragen en hier zul je zeker de uitdaging vinden. Voorbeelden van bedrijven zijn: PGGM, Robeco en Main Capital Partners. Je kunt er ook voor kiezen om voor een firma te gaan die kleiner is en die meer gericht zijn op jonge bedrijven. Ook bij deze bedrijven, zoals Lunatech en Infestos, kun je de uitdaging aangaan.

 

salaris private equity

Hoe vind je deze functies?

Er zijn verschillende mogelijkheden waardoor je een functie in de Private Equity Sector kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld zelfstandig een netwerk opbouwen, door naar events te gaan en zo zelf contacten te leggen. Een netwerk is erg belangrijk en hier kun je dan ook bij je nieuwe baan van profiteren.

Ook online kun je opzoek gaan naar vacatures, vooral de startfuncties zijn wel eens te vinden op een Jobbird of andere zoekmachines voor banen. Voor de top functies moet je ook hier echter contact opnemen met executive search bureau’s of werken vanuit jouw netwerk. Het is wel een lastige markt om ‘uit het niets’ in te beginnen, je kan niet vroeg genoeg beginnen met ondernemen / een goede loopbaan wil je in de private equity sector op een goede plaats eindigen.